Topp10Antivirus
Upplysningar om annonsörer
Norton

Norton-recension

9,5
Jättebra
Vårt omdöme: "Norton antivirus är en pionjär inom industrin och har vunnit PCMag.com:s Editors Choice award 39 gånger.
Funktionerna för föräldrakontroll är av högsta klass."
Få Norton - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.se.norton.com/specialerbjudande

Företagets bakgrund

Norton gjorde sin entré på marknaden redan 1990 då internet och datorer blev allt med förekommande och då användarnas säkerhet blev en helt ny affärsverksamhet. Sedan starten har de breddat sitt utbud från affärssäkerhet till privat säkerhet och har varit en alltjämt dominerande kraft sedan de klev in på marknaden. Idag fokuserar de på säkerhetssviter utvecklade både för hemdatorer och mobila enheter.

Priser och utmärkelser

Norton har vunnit mängder av utmärkelser genom åren. PC Magazine tilldelade Norton Editor's Choice Award år 2015, viket återspeglar företagets överlägsna kvalitet och användarvänlighet. AV-Test gav Norton en Innovation Award, även det år 2015. Randall Sutherland från Top Ten Reviews gav Norton betyget 9,2 av 10, motiverat av deras breda skydd och höga användarvänlighet.

Säkerhetsfunktioner

Norton är en mycket omfattande säkerhetsprogramvara.

Norton skyddar primärt din dator med en smart brandvägg som uppdateras dagligen, både med uppdaterade virusdefinitioner för att bibehålla brandväggens säkerhet samt med en årlig, mer omfattande uppdatering. Brandväggen är konstant aktiverad och kontrollerar allt som kommer in i din dator. Detta tydliggörs bäst i programvarans avancerade varningssystem som visar ett litet pop-up fönster när varje gång Norton blir tveksamt kring något som är på väg in i din dator. På det sättet ger den dig möjligheten att blockera eller tillåta inkommande datapaket.

Norton scannar även e-postbilagor automatiskt efter skadlig programvara, samt länkar i Facebook-inlägg eller meddelanden. En mer djupgående scan finns alltid tillgänglig genom säkerhetshubben, där du kan genomföra en fullständig genomsökning av datorn. Den här avsökningen kan avlägsna skräpfiler som gör datorn långsam och virus som redan har smittat din dator innan du installerade Norton.

Vissa paket från Norton erbjuder även en säker VPN-tjänst. Den här funktionen döljer din riktiga IP-adress för att förhindra identitetstjuvar eller virus att spåra din aktivitet och få reda på uppgifter kring ditt liv. Norton erbjuder även en "safecam"-funktion, som förhindrar att virus övervakar dig när du använder webbkameran. Detta är en utmärkt funktion som vanligtvis inte förekommer i antivirusprogram.

Det finns flera olika mycket betrodda företag som har bedömt Nortons prestanda genom oberoende tester. Norton fick ett AAA-betyg från Dennis Labs och ett noggrannhetsbetyg på 100 %, vilket är graden som programmet lyckas identifiera virala hot. AV-test, ett oberoende tyskts testlaboratorium, gav Norton höga omdömen inom samtliga kategorier: 6/6 för skydd, 5,5/6 för prestanda och 6/6 för användarvänlighet.

Ytterligare funktioner

Norton ger dig, beroende på ditt mjukvarupaket, en viss mängd molnbaserad backup i händelse av att hårddisken kraschar eller om din enhet blir stulen.

Samtliga paket från Norton inkluderar lösenordsskydd.

Norton tillhandahåller även avsökning av dark web. Dark web är en del av internet som inte är tillgänglig för allmänheten. Norton scannar dark web efter din personliga information och meddelar dig vid misstänkt identitetsstöld.

LifeLock är den slutliga funktionssviten från Norton som fokuserar på ett överlägset identitetsskydd. Sviten tillhandahåller avsökning av dark web, kreditövervakning, ett system som varnar dig vid möjlig identitetsstöld och paket för finansiellt skydd i händelse av att din information kommer bort. Detta gör Norton till ett utmärkt val för de som genomför många transaktioner online.

Nortons funktioner för familjeskydd anses vara de bästa i branschen hos nästan alla recensionssidor och testare av antivirus. Om detta känns viktigt för dig så är Norton ett givet val.

Lättanvändlighet och prestanda

Nortons applikationer styrs via en central hubb som du når via skrivbordet. Gränssnittet har konsekvent ansetts vara mycket lätt att använda och smart designat.

Norton är känt för att kräva en hel del datorkraft med vissa datorer, på grund av dess höga antal funktioner och en mycket omfattande smart brandvägg. Brandväggen ansvarar för att scanna i princip allting som försöker interagera med din dator, så priset du betalar för ett komplett skydd är, i det här fallet, något lägre hastighet. McAfee erbjuder å andra sidan samma mängd skydd fast med bättre prestanda. Däremot så erbjuder inte McAfee lika många extrafunktioner och lika stort skydd mot identitetsstöld.

Norton har konsekvent vunnit tester där det primära målet var att städa upp skräpet i datorn och eliminera existerande virus. Priset för den här extrema noggrannheten är att systemet drar något högre resurser från datorns processer.

Antal licenser och paketerbjudanden

Norton erbjuder fyra olika paket som passar olika behov.

Paketet ”Starter” ger dig skydd för PC, Mac eller mobila enheter och inkluderar smart brandvägg, automatiska uppdateringar och 100% virusskydd. Skyddet sker i realtid och är alltid påslaget i bakgrunden. Du får skydd mot utpressningsprogram, virus, spionprogram, malware och andra internethot. Licensen gäller för en enhet av vardera typ (PC, Mac och mobil enhet).

Paketet ”Deluxe” inkluderar samtliga funktioner i Starter för upp till 5 enheter genom en smidig webbportal. Utöver det kan du välja Deluxe tillsammans med säkert VPN i ett år för en enhet. VPN-funktionen skyddar privat information som lösenord, bankuppgifter och kontokortsuppgifter när du använder din dator på ett offentligt WiFi-nätverk. Dessutom krypteras datorn enligt samma standard som bankerna.

Slutligen så har vi Premium-paketet, som innehåller samtliga funktioner i föregående paket för upp till 10 enheter, med automatisk säkerhetskopiering av dina foton, filer och mycket mer. Det ingår hela 25GB lagringsutrymme i molnet. Detta är ett komplett skydd för familjen så att ni kan använda era datorer säkert. Här ingår även VPN-funktionen samt en Norton-expert som hjälper dig hålla datorerna fria från virus. Paketet varnar även för skadliga Android-appar, redan innan du har laddat ner dem till din mobil eller surfplatta.

Besök gärna Nortons hemsida genom vår länk för att läsa mer om de olika paketen och se deras specialerbjudanden.

Kundsupport

Norton har ett utbrett nätverk för kundsupport som fokuserar på ständig tillgänglighet, oavsett tid på dygnet eller veckodag. Du kan få hjälp online via supportforum, chatt för kundsupport och via telefon dygnet runt. Det finns alltid handläggare tillgängliga som hjälper dig med tekniska ärenden eller frågor kring programvaran.

Slutsats

Det finns en anledning till att Norton är ett av de starkaste varumärkena inom antivirusbranschen. Inte många leverantörer lyckas erbjuda ett sådant brett omfång av användbara funktioner, utmärkt support och djupgående skydd. Detta är en utmärkt antivirusprogramvara som passar perfekt för de som ofta gör affärer online, samt de som vill ha extra skydd för familjen.


Norton jämför funktioner

Jämför produkter
Norton Security Standard
Norton Security Deluxe
Norton Security Premium
Rekommenderas för:
1 PC, 1 Mac eller 1 mobil enhet
5 enheter
10 enheter
Hjälper till att skydda mot utpressningsprogram, virus, spionprogram, malware och andra internethot
Avancerad säkerhet hjälper dig att skydda din privata och ekonomiska information när du är uppkopplad
100 % Virus Protection Promise ingår: Från den stund din prenumeration startar finns en Norton-expert till hands för att hjälpa dig hålla dina enheter virusfria, eller ge dig pengarna tillbaka
Hjälper till att skydda dina PC-, Mac®-, Android™- och iOS-enheter med en enda prenumeration
Hjälper dig att hantera skydd för alla dina enheter via en lättanvänd webbportal
Förstklassiga säkerhetsfunktioner på internet för hela familjen ingår, så att dina barn kan utforska sin uppkopplade värld på ett säkert sätt
Säkerhetskopierar automatiskt foton, filer med ekonomisk information och andra viktiga dokument som du väljer på din PC
25 GB automatisk säkerhetskopiering på internet ingår för din dator, med möjlighet att lägga till mer vid behov
Få Norton - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.se.norton.com/specialerbjudande
Lämna recension om Norton
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
Norton användarnas recensioner
  • “Jag har 3 små barn. Funktionerna för föräldrakontroll fungerar mycket bra. Rekommenderar detta till alla som vill att familjen ska vara säker på nätet. Kanon!“
  • “Utan det här programmet hade jag inte märkt något alls. Stort tack till de som skapade programmet!“
  • “Lätt att använda... Men helt fantastiskt.“
  • “Det är mycket bra. Min dator har blivit snabbare. Jag rekommenderar det. Synd att pro versionen inte är gratis.“
  • “Bra jobbat Ingen anledning att inte ge 5 stjärnor“
Få Norton - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.se.norton.com/specialerbjudande