Topp10Antivirus

Bästa antivirusapparna för mobiltelefoner

Virus till smartphones blir allt vanligare. Skydda din enhet med de bästa tillgängliga antivirusapparna.

Upplysningar om annonsörer

Vår Nr 1 rekommendation | Förstklassig säkerhet och specialerbjudande
Spara 80 %
up1
TotalAV

Vår övergripande vinnare - Antivirus-teknologi i världsklass.

 • De populäraste nya antivirusprogrammen
 • Bästa skyddet mot virus, phishing och ransomware
 • Extrafunktioner som brandvägg, VPN och mycket mer
 • År 2024 rankades TotalAV som nummer 1 i AV-TEST branschtestresultat
9,8
Bäst för mobiler och surfplattor
115,45 kr
Från 23,09 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 50 %
2
Norton

Norton är ett av de mest välkända varumärkena i världen inom den tävlingsinriktade antivirusbranschen, och av en bra anledning...

 • Skydda din dator, Mac eller mobilenhet
 • Vann "Best Protection Award" från AV-TEST
 • Utlovar virusskydd (Pengarna-tillbaka garanti)
 • Bästa funktionerna för föräldrakontroll
9,3
Jättebra
199,00 kr
Från 99,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 50 %
3
Panda

De andra vill att du betalar extra för VPN. Panda Security inkluderar ett grundläggande VPN till alla. Endast detta gör det här till ett antiviruslösning som är värd att överväga.

 • Gratis VPN ingår i samtliga paket
 • Högsta skyddsnivå
 • Stilrent användargränssnitt
 • Ingen påverkan på prestandan
9,1
Mycket bra
579,00 kr
Från 289,50 kr
Besök webbplatsen
Spara 50 %
up4
Bitdefender

Bitdefenders säkerhetslösningar erhåller ständigt toppbetyg från olika testcenter och publikationer över hela världen

 • PC MAG Editor's Choice - 6 år i rad!
 • Fullständig säkerhet (Windows, Android, Mac och iOS)
 • 500 miljoner nöjda användare över hela världen
 • Föräldrakontroll som ger föräldrar ytterligare onlinesäkerhet
8,8
Mycket bra
649,98 kr
Från 324,99 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska

Behöver du antivirusprogram till din mobila enhet? Här kommer lite skrämmande fakta...

Endast under september 2019 upptäckte forskarna totalt 172 infekterade appar på Play Store. Det värsta av allt? Apparna hade redan installerats 335 miljoner gånger när de upptäcktes av säkerhetsexperter

Apparna låtsades vara legitima tjänster, t.ex. spel, verktyg, fotoprogram och fotogallerier.

Android.Joker-familjen återfanns inbäddad i Android-verktyg, kamerors plug-ins och bildredigerare, tillsammans med annan programvara. Joker beter sig i stort som en trojansk häst. Den installerar en bakdörr för att göra sig svår att radera, stjäl känslig information om enheten och användaren - med ett extra fokus på att själa finansiell information.

Man befarar att upp till 800 000 android-enheter har påverkats och uppgifterna som stulits inkluderar namn, information om enheterna och platsinformation.

Risken att din Apple iPhone eller iPad infekteras av virus är mindre jämfört med Windows eller Androidenheter, men det innebär inte att de är fullständigt immuna.

Oavsett om det är skadliga hemsidor, irriterande reklam, webspårare eller bara någon som tar din telefon när du är ouppmärksam så finns det mycket man bör vara försiktig med som iPhone-ägare.

Som smartphoneägare sparar man stora mängder personlig information i mobilenheten, inklusive inloggning till banken, privata bilder, e-post, sociala medier och mycket mer. Tänk dig nu att all denna data blir stulen, förloras eller ändras utan ditt tillstånd. Du håller förmodligen med oss att våra mobiltelefoner är större säkerhetsrisker än både datorer och laptops.

Virus och annan skadlig kod bryr sig inte om vilken enhet du använder. Även om iPhones definitvt är säkrare än Android-enheter så kan virus ändå attackera en iPhone, eftersom den här typen av skadliga program ofta har förmågan att hoppa mellan enheter. Det kan exempelvis vara via e-post, lokalt Wi-Fi på ett hotell eller en flygplats, eller via SMS och andra meddelandetjänster.

Tror du att det här är en sällsynt händelse? Enligt den senaste statistiken sker det en hackerattack var 39:e sekund, något som påverkar en av tre personer per år. Det är saker som en antivirus-app förhindrar ska hända din mobiltelefon.

Om du inte vill drabbas av cyberbrottslighet så är det absolut nödvändigt att installera de bästa säkerhetsapparna på mobilen.


Så här testar vi de bästa säkerhetsapparna för mobiltelefoner

Många ledande leverantörer av antivirus och säkerhetslösningar erbjuder produkter som är anpassade för mobila operativsystem, exempelvis android och iOS.

Under vår betygsättning och efterforskningar tittade vi specifikt på:

1. Hur väl antivirus-appen skyddar enheterna mot virus, ransomware, trojaner och annan skadlig kod
2. Hur mycket appen påverkar arbetsminnet och processorhastigheten
3. Vilka säkerhetsfunktioner appen erbjuder förutom antivirus
4. Recensioner av ledande, oberoende testlabb, konsumentrapporter och kunders omdömen.


Nödvändiga funktioner i ledande antivirusappar till din mobiltelefon:

De bästa antivirusapparna skyddar inte bara din telefon mot malware, virus och trojaner. De säkerhetsappar vi rekommenderar ovan gör även följande:

+ Scannar efter nya virus och de senaste hoten i realtid på daglig basis, för att skydda enheten dygnet runt.
+ Rensar telefonen löpande vilket ökar minneskapaciteten.
+ Rensa oanvända och överflödiga appar för en längre batteritid.
+ Säkerhetskopierar automatiskt personliga filer på enheten, så att dina filer finns sparade i molnet om du blir av med mobilen.
+ Låter dig surfa anonymt med inbyggd VPN för högre integritet.
+ Scannar WiFi-nätverk för att förhindra att du hackas över offentliga nätverk som hotell, flygplats, etc.
+ Avancerad "hitta min iPhone"-funktion som hittar enheten om de blir stulen eller kommer bort.
+ Och mycket mer...

Allt av det ovanstående höjer din säkerhet utan att din användarupplevelse eller telefonens hastighet påverkas negativt.

Vår lista på de bästa antivirusapparna ger dig det extra skyddet du behöver, så att du kan använda din enhet fullt ut - utan att oroa dig för intrång, ransomware eller annat otyg!

Vanliga frågor (FAQ)

Behöver mobiltelefoner en antivirusapp?

Ja, våra smartphones är i princip handdatorer. Detta innebär att din mobiltelefon är lika sårbar för virus som din stationära eller bärbara dator. Det finns ett antal sätt för cyberbrottslingar att bryta mot telefonens skydd. Ett antal händelser som kan utgöra hotär nedladdning av opålitliga appar, förlust av telefonen, offentligt wifi, man-in-the-middle-attacker med mera.

Kan en Android-enhet infekteras med virus?

Tyvärr, ja. Androids kod är öppen källkod, vilket gör den särskilt sårbar för malware och andra hot. Android dominerar också OS-marknaden med en andel på 72%, vilket gör det till ett attraktivt mål för hackare. Din telefon kan få ett virus genom falska textmeddelanden eller e-post, falska appar, offentligt wifi eller skadliga annonser.

Kan en iPhone infekteras med skadlig kod?

Även om iPhones inte är lika utsatta som Android-enheter kan de också infekteras med skadlig kod och virus. Detta blir allt vanligare, särskilt via infekterad e-post eller genom att ladda ner appar utanför App Store.

Hur vet jag att min telefon har infekterats av virus eller skadlig kod?

Det finns vissa tecken som du måste hålla utkik efter. Om din telefons batteri tar slut snabbare än normalt, om du börjar se appar som du inte minns att du laddat ner, om du bombarderas av popup-annonser, om appar plötsligt kraschar eller om din dataförbrukning är ovanligt hög bör du definitivt köra en antivirussökning av telefonen.

Hur vet jag om ett antivirusprogram är kompatibelt med min telefon?

De ledande antivirusprogrammen som vi rekommenderar på den här sidan är alla kompatibla med de största leverantörerna av smarttelefoner, inklusive men inte begränsat till: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus och LG.

Ansvarsfriskrivning

Topp10Antivirus.se tillhandahålls besökarna som en kostnadsfri tjänst. Vi kan komma att erhålla en provision från våra partners om du laddar ner en rekommenderad programvara via vår länk. Vi strävar efter att hålla informationen så uppdaterad som möjligt, men kan inte garantera att detta alltid är fallet.