Topp10Antivirus
Upplysningar om annonsörer

BullGuard-recension

-
Erbjudandet är inte tillgängligt
Vårt omdöme: "Det uppstår ständigt nya hot och säkerhetshål. Välj ett antivirus-paket som håller sig regelbundet uppdaterat och som är med i matchen för att hålla dig säker online. Bullguard är det antivirusprogrammet."
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande

Företagets bakgrund

Bullguard grundades år 2002 i Köpenhamn av Morten Lund och Theis Sondergaard. De har för närvarande sitt huvudkontor i London och har cirka 100 anställda på kontor runt om Europa.

I november 2018 annonserade Bullguard ett partnerskap med NordVPN, en av de mest betrodda VPN-tjänsterna i världen. Syftet med partnerskapet är att skapa en heltäckande cybersecurity-lösning för dagens konsumentmarknad. Tyvärr verkar det inte finnas planer på att integrera det i deras befintliga paket Internet Security. Funktionen säljs separat.

Utmärkelser och priser

Bullguard och deras antiviruspaket vinner regelbundet utmärkelser från oberoende industriexperter. Månad efter månad har AV-Test tilldelat internet säkerhetspaketet deras Top Product Award. AV Comparatives gav dem Advanced-certifikat för prestandan inom skadlig kod, borttagande av skadlig kod och prestandan flera gånger under 2018 - varav prestandan tilldelades utmärkelsen Advanced+. De har även kammat hem utmärkelsen Best Security Software Award från Tech for Techs.

Paketet Premium Protection från Bullguard är även det värt sina priser. Det vann flera olika utmärkelser under 2018 från AV-Comparatives, inklusive deras prestigefulla Gold Award för skydd mot skadlig kod.

Säkerhetsfunktioner

Om du letar efter ett omfattande säkerhetspaket behöver du inte söka dig längre än till Bullguard. Till och med instegsversionen är ett kraftfullt program och erbjuder anti-malware, anti-ransomware, säker surf och Game Booster. Bullguards sårbarhetsskanner, som även finns med i instegspaketet, har fått utmärkta betyg i labbtesterna.

Om du överväger Internet Security-paketet, som inkluderar brandväggen som saknas i postpaketet, så får du ett komplett program, och fortfarande till ett rimligt pris.

Som helhet fortsätter Bullguard att erhålla toppbetyg för skydd, prestanda och användarvänlighet i tester från AV-Test.

Ytterligare funktioner

Instegsversionen inkluderar Game Booster. Som namnet antyder så är detta något spelarna kan gilla. Bullguard är det enda antivirusprogrammet som erbjuder en sådan funktion. Det tillhandahåller spelarna med malware-skydd genom att arbeta med datorns kärnprocessorer och arrangerar om öppna applikationer till andra kärnor, vilket gör att spelet hålls fritt från plötsliga hastighetsförändringar.

Andra anmärkningsvärda funktioner inom Internet Security-paketet inkluderar föräldrakontroll och en molnbaserad säkerhetskopia.

Användarvänlighet och prestanda

AV-test har givit Bullguard höga betyg inom prestanda och användbarhet, två faktorer som påverkar systemets hastighet. Du kan vara säker på att Bullguard inte bromsar ner datorn, vad du än gör. Programmet körs effektivt i bakgrunden och håller dig säker.

Om du är en seriös spelare så finns det egentligen inget annat alternativ. Detta då Bullguard har byggt sina tjänster specifikt för det här marknadssegment från grunden, oavsett vilket paket du väljer. Spelare har mycket låg tolerans för problem med prestandan och vad som helst som påverkar prestandan. Och ofta kan program som antivirus kräva stora systemresurser. Detta är inte fallet med Bullguard. Det är konstruerat med spelare i åtanke.

Antal licenser och uppgifter om paketen

Bullguard erbjuder tre olika skyddspaket: startpaketet Antivirus, mittenpaketet Internet Security och slutligen paketet Premium Protection.

Här följer en översikt över de funktioner som erbjuds i de olika paketen:

Kundsupport

Bullguard erbjuder support över e-post dygnet runt, beroende på vilket språk du talar. Detta är dock begränsat till support på engelska och rumänska. Och det är dessutom endast över e-post. För de som talar franska, kinesiska, danska, holländska, tyska eller svenska så e-posten begränsad till klockan 09:00 till 17:00 CET.

De har omfattande produktguider och ett sökbart hjälpcenter med en hel del vanliga frågor.

Slutligen driver Bullguard även ett relativt välbesökt användarforum som heter Bullguard Zone. Vanliga kunder och spelare kan skriva frågor eller problem och få svar från sina jämlikar eller Bullguards supportanställda.

Slutsats

Jag kommer inte påstå att detta är den bästa antiviruslösningen på marknaden, för det är det inte. I ärlighetens namn vågar jag påstå att det inte finns något "bästa antivirus", eftersom behoven skiljer sig mellan olika användare och hushåll.

Som påpekat ovan så är detta uppenbarligen det bästa alternativet om du är en spelare. Om du inte är någon spelare men letar efter en relativt billig antivirus (jämfört med vissa av dess konkurrenter) så kan jag ändå rekommendera Bullguard. Med det sagt hade jag förmodligen tecknat upp mig på deras mitten eller premiumpaket, eftersom den ganska modesta prisökningen innebär en hel del extra användbara funktioner.


BullGuard jämför funktioner

Antivirus - 1 ÅR / 1 PC
Internet Security - 1 ÅR / Multi-enheter
Premium Protection - 1 ÅR / Multi-enheter
Antivirus
Antispionprogram
Next gen anti-malware
Skydd mot utpressningsprogram
Säker surfning
Antinätfiske
Sårbarhetssökning
Automatiska uppdateringar och uppgraderingar
Brandvägg
Game Booster
Föräldrakontroll
BullGuard-konto
Support dygnet runt 7 dagar i veckan
Datortrimning
Integrerad säkerhetskopiering i molnet
Identitetsskydd
Genomsökning för hemmanätverk
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande
Lämna recension om BullGuard
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
BullGuard användarnas recensioner
  • “Ladda ner det!!! Superbra programvara och otroligt enkelt att använda! Upptäcker virus på nolltid! Enligt mig den bästa programvaran!“
  • “Nöjd. Efter min goda erfarenhet av Bullguard har jag också installerat den på min mobil.“
  • “Supercoolt, ungarna kunde använda den, så lätt att använda. Det hittade och förstörde 3 skadliga virus direkt i början.“
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande