Topp10Antivirus

Bästa antivirusprogrammen för Windows PC 2024

Det bästa antivirusprogrammen för att skydda din Windows-dator, laptop och dina personuppgifter - testade och granskade av våra experter. Genom att klicka på produktnamnet i listan nedan ser du enkelt uppdaterade priser, tekniska specifikationer och ytterligare information om varje produkt. Alla listans antivirusprogram har testats och är garanterat kompatibla med Windows OS.

Upplysningar om annonsörer

Vår Nr 1 rekommendation | Förstklassig säkerhet och specialerbjudande
Spara 84 %
up1
TotalAV

Vår övergripande vinnare - Antivirus-teknologi i världsklass.

 • De populäraste nya antivirusprogrammen
 • Bästa skyddet mot virus, phishing och ransomware
 • Extrafunktioner som brandvägg, VPN och mycket mer
 • År 2024 rankades TotalAV som nummer 1 i AV-TEST branschtestresultat
9,8
Bäst totalt sett
1 390,00 kr
Från 222,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 57 %
2
Norton

Norton är ett av de mest välkända varumärkena i världen inom den tävlingsinriktade antivirusbranschen, och av en bra anledning...

 • Skydda din dator, Mac eller mobilenhet
 • Vann "Best Protection Award" från AV-TEST
 • Utlovar virusskydd (Pengarna-tillbaka garanti)
 • Bästa funktionerna för föräldrakontroll
9,5
Jättebra
749,00 kr
Från 319,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 50 %
3down
Panda

De andra vill att du betalar extra för VPN. Panda Security inkluderar ett grundläggande VPN till alla. Endast detta gör det här till ett antiviruslösning som är värd att överväga.

 • Gratis VPN ingår i samtliga paket
 • Högsta skyddsnivå
 • Stilrent användargränssnitt
 • Ingen påverkan på prestandan
9,4
Mycket bra
579,00 kr
Från 289,50 kr
Besök webbplatsen
Spara 50 %
up4
Bitdefender

Bitdefenders säkerhetslösningar erhåller ständigt toppbetyg från olika testcenter och publikationer över hela världen

 • PC MAG Editor's Choice - 6 år i rad!
 • Fullständig säkerhet (Windows, Android, Mac och iOS)
 • 500 miljoner nöjda användare över hela världen
 • Föräldrakontroll som ger föräldrar ytterligare onlinesäkerhet
9,3
Mycket bra
649,98 kr
Från 324,99 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 70 %
5
Avast

Avast ger din dator ett bra skydd och innehåller flera viktiga säkerhetsverktyg som håller systemet fritt från virus och hackare.

 • Utmärkta betyg i tredjeparts labb-tester
 • Mycket bra gratisversion av programvaran
 • E-post utan spam - håller din inkorg ren
 • Gamer-läge är ett måste om du spelar många spel online
8,9
Mycket bra
829,00 kr
Från 249,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 84 %
6
PC Protect

Det här "ultimata antiviruset" erbjuder ett antivirussystem, realtidsskydd, brandvägg och mycket mer...

 • Ett av de bästa programmen för att upptäcka virus
 • Fick 4,6/5 i Trustscore på Trustpilot (från 673 omdömen)
 • Saktar inte ner datorn och drar inte en massa resurser
 • Erbjuder avancerade verktyg för att finjustera och optimera systemets prestanda
8,8
Mycket bra
1 390,00 kr
Från 222,00 kr
Besök webbplatsen
Spara 60 %
7
AVG

AVG Antivirus är en prisbelönt anti-malware-lösning. Den erbjuder skydd på språng och massor av extra funktioner utan att kompromissa med datorns prestanda.

 • Förtroende av 435 miljoner användare världen över
 • Utmärkt Trustpilot-betyg på 4,3 från 14 322 recensioner
 • Erbjuder skydd mot ransomware och webbkamera
 • Njut av en 60-dagars gratis provperiod!
8,4
Bra
829,00 kr
Från 332,00 kr
Besök webbplatsen

Behöver jag antivirusprogram för att skydda en Windows PC?

Se det så här, hade du lämnat din ytterdörr vidöppen under natten? Det vore som en öppen inbjudan till inkräktare och inbrottstjuvar. På samma sätt lockas alla former av skadliga hot-virus, botnät, DDoS-attacker, ransomware, malware-infektioner, phishing, med mera till din Windows PC om du lämnar den oskyddad.


Ger ett gratis antivirusprogram tillräckligt skydd för en PC?

Att vara det populäraste operativsystemet i världen gör garanterat Windows till en magnet för virus och skadlig kod. Lyckligtvis kommer varenda PC med Windows 8 eller högre med inbyggt, gratis antivirus vid namn Windows Defender. Men frågan är, räcker det? Är det möjligt att skydda sig mot allvarliga hot som ransomware och spyware? Är det tillräckligt bra på egen hand eller behöver man kombinera det med ytterligare ett gratisprogram?

Realiteten är att man inte kan lita på ett gratis antivirusprogram för att skydda datorn och personlig information. Inte ens den förbättrade Microsoft Defender-versionen som kommer förinstallerad på Windows 10 är idiotsäker.

Studier har dessutom visat att Defender släpar efter andra antivirusprogram när det gäller skydd mot ransomware och zero-day attacker. Det misslyckades också med att blockera skadlig kod i takt med att den kom in, och det förekom tillfällen då virusscanningen misslyckades helt och hållet. En annan sak som saknas är alla de användbara extrafunktioner som numera kommer med antivirusprogrammen: lösenordshanterare, föräldrakontroll, säkerhetskopiering och mycket annat.

Precis som med alla gratis antivirusprogram gör Defender det grundläggande virusskyddet, men vi hade inte litat på att det håller enheterna 100% säkra. Våra datorer är trots allt proppfulla med känslig information som lösenord, kreditkortsuppgifter, bankkonton och personliga bilder. En bra internetsäkerhet för Windows kostar numera under 400 kronor per år i genomsnitt, så det är bättre att du investerar i riktigt skydd i stället för att vara snål i onödan.


Vad ska man hålla utkik efter i ett bra antivirusprogram för Windows?

Att välja den bästa antiviruslösningen kan vara en överväldigande uppgift med så många alternativ tillgängliga. Med tanke på att din online-identitet, personuppgifter och finansiell information står på spel, är det definitivt inte något man vill stressa med. I allmänhet finns det några faktorer som vi ser som viktiga, oavsett dina individuella behov.

Först och främst behöver du något som erbjuder skydd dygnet runt med ständiga uppdateringar och automatiska skanningar. Detta garanterar maximal detekteringsfrekvens så att du kan upptäcka förekomsten av skadlig kod eller adware innan det är för sent.

Det är också värt att notera att nätfiske och ransomware-attacker ofta skickas via bilagor och e-postlänkar. Ditt spamfilter lyckas vanligen blockera merparten av e-post med nätfiske, men inte alla. Därför är det viktigt att ha ett antivirusprogram som erbjuder ett extra lager av säkerhet för att förhindra nätfiske-attacker.

En annan sak som borde finnas på din checklista är kompatibiliteten. Det finns antivirusprogram som fungerar bäst på Mac och andra som är mer lämpade för Windows-enheter. Om du är en Windows-användare, se till att du väljer rätt version för just ditt operativsystem.

Vanliga frågor (FAQ)


Behöver jag ett antivirusprogram om jag redan har Windows Defender?

Ja. Windows Defender är ett standard-antivirus som ingår i Windows 10, och även om det är bättre än inget skydd alls räcker det inte för att ge dig optimalt skydd. Eftersom det är så vanligt och fungerar på samma sätt på alla datorer har det blivit mycket lättare för cyberkriminella att förutse och kringgå det, vilket kan göra dig sårbar för attacker.

Vad får jag från ett antivirusprogram förutom det som ingår i Windows Defender?

Även om Microsofts inbyggda säkerhetsprogram har förbättrats en hel del under de senaste åren, så erbjuder det fortfarande inte samma skydd som de bästa tredjepartsleverantörerna. Många antiviruspaket erbjuder numera praktiska extrafunktioner som säkerhetskopiering, lösenordshanterare, föräldrakontroll, säkerhet för din mobil och surfplatta och till och med inbyggt VPN. När det gäller skydd mot hot som virus, skadlig kod och spionprogram är Microsoft Defender helt OK, men absolut inte bäst. Högkvalitativa antivirusprogram ger ofta ett mycket bättre skydd, och är bättre på att hålla dig och din dator säkra.

Måste jag stänga av Windows Defender när jag använder ett annat antivirusprogram?

Inte nödvändigtvis. De flesta antivirusprogram som vi rekommenderar på den här sidan är kompatibla med Microsoft Defender och borde inte orsaka några problem. Det kan köras samtidigt med ditt betalda antivirusprogram.

Ansvarsfriskrivning

Topp10Antivirus.se tillhandahålls besökarna som en kostnadsfri tjänst. Vi kan komma att erhålla en provision från våra partners om du laddar ner en rekommenderad programvara via vår länk. Vi strävar efter att hålla informationen så uppdaterad som möjligt, men kan inte garantera att detta alltid är fallet.