Topp10Antivirus
Avira

Avira-recension

Vårt omdöme: "Om du är på jakt efter ett heltäckande skydd, så erbjuder Avira allt du behöver. Surfa tryggt och säkert med vetskapen att du är skyddad från de som vill skada eller spionera på dig. Avira är en vinnare enligt vår åsikt!"
Få Avira - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.avira.com

Företagets bakgrund

Avira grundades i Tyskland år 1986 av Tjark Auerbach. Företaget har idag drygt 500 anställda och har kontor i USA, Kina, Rumänien och Nederländerna.

Utmärkelser och priser

Avira's Antivirus Pro har vunnit flera priser, och det senaste var i december 2018. Programvaran tävlade mot andra inom Real-Word Protection Test, utfört av AV-Comparatives som är en oberoende organisation som utvärderar och testar antivirus. De vann högsta betyg inom kategorierna falsklarm och skydd, vilket tilldelade dem det prestigefyllda certifikatet Advanced+.

I december år 2018 vann Antivirus Pro dessutom Top Product badge, i AV-tests månatliga tester av konsumentprodukter med högsta betyg inom samtliga kategorier, prestanda, skydd och användarvänlighet.

Säkerhetsfunktioner

"Avira erbjuder både en kostnadsfri och uppgraderad version av sitt prisbelönta antivirusprogram. Alla versioner ger dig ett utmärkt skydd mot virus, adware och spionprogram.
De vidtar även åtgärder för att blockera all känd ransomware samt infekterade och / eller phishingsidor. Mellannivåns betalversion går några steg längre och kommer även skydda dig mot ransomware under utveckling."

Som nämnts ovan så har Pro-versionen vunnit flera branschpriser. De fick till exempel belöningsstatus varje månad under hela 2018. Enligt AV-Comparatives senaste testning blockerade Avira Pro makalöst höga 98,8% av alla skadliga försök. Det är ett antivirus du kan lita på!

Ytterligare funktioner

Letar du efter ett antiviruspaket med några fler funktioner? Ta en titt på Avira Internet Security Suite. Du får en extra fördel med lösenord som genereras automatiskt och lagras. Nu behöver du inte längre ha dina lösenord i ett kalkylblad.

Vill du ha tillgång till innehåll från hela världen eller surfa anonymt? Aviras Prime Suite inkluderar även Phantom VPN Pro.

Användarvänlighet och prestanda

Oavsett vilket paket du väljer så kan du vara säker på att Avira inte kommer att sakta ner ditt system. Programvaran är lätt och snabb, så ditt systems prestanda påverkas aldrig, oavsett vilka processer ditt antivirus kör.

Gränssnittet är rent och enkelt att navigera, både på mobilen och datorn.

Antal licenser och uppgifter om paketen

De olika paketen ger dig skydd för antingen 1 eller 5 enheter.

Om du väljer att faktureras årligen sparar du pengar, så det anses vara det bästa erbjudandet.

När det kommer till paketen tycker jag att du borde välja Prime-paketet på en gång, eftersom det inkluderar en VPN-tjänst. Mittenpaketet inkluderar en lösenordshanterare, vilket är jättebra, men jag tycker ändå att du får ett mycket bättre erbjudande även om du går upp en bit i pris.

Kundsupport

Avira erbjuder inte support över chatt, men de har support både över telefon och e-post till kunder med premiumprodukter. De har även en omfattande kunskapsbas där du snabbt kan hitta svaren på dina frågor.

Slutsats

Om du är på jakt efter ett nytt antivirus kan du känna dig trygg med att Avira och dess paket kommer uppfylla, och överträffa, dina behov. En hel del av deras tjänster erbjuds löst, vilket jag tycker känns som en enorm bonus för de som gillar att välja och vraka för att skapa ett paket som är skräddarsytt för deras behov.

Vid en första jämförelse av Aviras priser gentemot sina konkurrenter så verkar det lite dyrt vid första anblicken. Men med tanke på det omfattande skydd som funktionerna ger dig och dess höga standard så inser man att priset är rimligt.

Allt detta - plus att det finns tillgängligt till alla ledande datorer och mobila operativsystem. Vad mer kan man begära?


Avira jämför funktioner

Avira Antivirus Pro
Avira Internet Security Suite
Avira Prime. För alla dina enheter.
Blockerar skadlig kod & infekterade webbplatser
Genererar unika & starka lösenord
Skannar ditt hemnätverk efter sårbarheter
Fixar 200 sekretessinställningar
Uppdaterar automatiskt din programvara och drivrutiner
Varnar dig för sårbara online-konton
Blockerar avancerade ransomware-attacker
Inkluderar kundsupport
Optimerar din hastighet med 30 premium optimeringsverktyg
Anonymiserar och skyddar din surfing med obegränsad VPN
Säkrar 5 enheter
Inkluderar premiumappar för Android & iOS
Få Avira - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.avira.com
Lämna recension om Avira
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
Avira användarnas recensioner
  • “Antiviruset funkar bra men med gratisversionen vill dom hela tiden att man ska uppgradera (för pengar)“
  • “Drar jättelite resurser och gör mig aldrig besviken. Rekommenderar den!“
  • “Jag är supernöjd. Jag har ägt denna programvara i nästan ett år nu. Den är pålitlig och varnar mot hot på ett snabbt sätt.“
Få Avira - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.avira.com