Topp10Antivirus
Upplysningar om annonsörer
Intego

Intego-recension

Vårt omdöme: "Intego ger mycket bra skydd för Mac-användare. Tjänsten inkluderar ett kraftfullt antivirusprogram, samt trevliga extrafunktioner som föräldrakontroll och ett saneringsverktyg. Via vår länk får du en speciell 50% rabatt, vilket gör detta till det bästa valet för Mac-ägare, både vad gäller prestanda och valuta för pengarna."
Få Intego - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.intego.com/specialerbjudande

I den här utvärderingen av Intego Antivirus undersöker vi funktionerna och tillförlitligheten hos detta antivirus, som är utvecklat specifikt för Mac-datorers operativsystem.

Det förekommer en vanlig myt kring Mac-datorer, vilket är att de inte kan få virus och att du därför inte behöver installera någon programvara som blockerar virus. Detta stämmer inte. Den här myten gör tyvärr att tusentals Mac-användare är sårbara inför mängder av virus-typer och skadlig programvara. Detta medför en stor risk för din dator och din personliga information.

Intego är ett företag som specifikt har tacklat det här problemet med sitt antivirus - en programvara som vi har utmärkt som den bästa antivirusprogramvaran för Mac. Så, vilka är Integos imponerande funktioner? Varför är programmet så högt ansett? Vi djuker dypare i detta nedan.

Företagets bakgrund

Mac-användare sedan år 1996 har haft möjlighet att dra nytta den här programvaran som skapades av Intego. Varumärket hävdar att de är det enda företaget på marknaden som arbetar exklusivt med säkerhetslösningar för Apple-produkter. De erbjuder till och med skydd för iPhones och iPads.

Programvarorna de utvecklar är utformade för att vara lättillgängliga, varpå de är lika enkla att använda av professionella användare som vanliga hemanvändare.

Intego har fortsatt sitt arbete med säkerhetsprodukter för Mac-datorer. Med löpande utveckling försäkrar de att lösningen alltid är uppdaterad för de senaste operativsystemen.

Företaget har också tagit emot ett antal utmärkelser sedan lanseringen.

Utmärkelser och priser

Företaget har fått massor av priser, certifieringar och utmärkelser. Detta visar hur pålitliga deras produkter är. Utmärkelser de har vunnit inkluderar:

Top Ten Review Award of Excellence 2016
Macworld Editors Choice 2014
AV Comparatives Approved 2016
Mac Informer: Editors Pick 2014

Företaget har även erhållit ett antal extremt imponerande recensioner, inklusive en recension från About.com (5 stjärnor). Programvaran hyllas dessutom i många Mac-tidningar.

Enligt AV-TEST, det ledande tyska antiviruslaboratoriet, har Intego 100% upptäcktsfrekvens av macOS-malware.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktionerna i Integos antivirusprogramvara inkluderar skydd gentemot skadlig programvara från både Macintosh och PC. Många användare kör ett Windows-operativsystem på sin Mac. Detta innebär en risk för virus, så den här extra nivån av säkerhet skyddar dig mot detta. Om du kör en PC separat så kan de även skydda denna i samarbete med Panda.

Automatiska skanningar är en utmärkt funktion som innebär att filer skannas när de öppnas och att du kan känna dig trygg när din Mac används.

Antiviruset söker också efter uppdateringar, vilket innebär att nya hot upptäcks och att du alltid är skyddad.

Det enkla gränssnittet är en annan stor fördel och passar in i varumärket Macintosh. Programvaran körs effektivt och är mycket enkel att använda och övervaka.

Den platsmedvetna brandväggen är utformad för att skydda din Mac när du reser och använder nya nätverk. Den blockerar även anslutningar från opålitliga enheter och skyddar din mobila hotspot.

Intego NetBarrier ingår. Detta är en tvåvägs-brandvägg, som ger dig anti-spyware-funktionalitet. Den säger till när en ny anslutning öppnas och låter dig blockera någon som försöker nå din Mac utifrån.

Ytterligare funktioner

Ytterligare funktioner inkludera gratis antivirus för andra Apple-enheter, vilket innebär att om du använder iPhones eller Ipads så kan även dessa skyddas av antivirus.

Dessutom ingår extrafunktioner som e-postnotiser när ett virus har upptäckts och raderats. Detta gör att du vet vad programvaran gör och om det förekommer ett hot.

Förutom att scanna datorn och programvaror som e-postklienten så kommer även externa lagringsenheter som är anslutna till din mac scannas automatiskt, såsom externa hårddiskar och USB-minnen.

Dessutom har programvaran:

- Föräldrakontroll med webbplats- och applikationsblockering
- Skydd av känslig personlig information
- Mac Cleaner som ökar hastigheten och organiserar din Mac
- Programvara för personlig säkerhetskopiering, för snabb och enkel återställning i händelse av en krasch

Användarvänlighet och prestanda

Programvaran kunde inte vara mer lättanvänd. Det tydliga, mac-vänliga gränssnittet ger tydliga instruktioner och många olika alternativ. Du kan ge Intego-programvaran instruktioner om hur den ska hantera nya anslutningar och nya enheter, när den ska skicka dig notiser och vilka enheter och nätverk som är pålitliga. Alla görs mycket enkelt och smidigt, även om du är nybörjare.

Kundsupport

Integos kundsupport är ytterligare en anledning till att de har fått ett sådant bra rykte kring pålitligheten. Deras webbplats har en utmärkt kunskapsbas. Här kan du vanligtvis hitta svar på alla frågor, direkt på nätet.

Om du inte hittar svaret i kunskapsbasen så finns det även ett forum där du kan söka efter frågor som redan har ställts och se svaren, i händelse om någon redan har svarat på frågan du vill ställa. Om ingen av de här metoderna hjälper så har företaget ett ärendesystem för supporten; ett enkelt formulär på hemsidan som du fyller i varpå någon från supporten kommer återkomma till dig.

Slutsats

Integos specialisering på Mac är en enorm fördel. Deras programvara känns intuitiv och är exceptionellt lätt att installera och använda, oavsett hur bekant du är med Mac-operativsystemet. De anpassar dig snabbt till de nya OS-system som Apple brukar lansera.

Användarvänligheten är dock inte den enda fördelen. Du behöver också trygghet och vetskapen om hur din Mac används och om den är sårbar för virus. Ett fullständigt och pålitligt skydd har gjort att Integos prisbelönta programvara har utsetts till den bästa antivirus-programvaran för mac på vår hemsida.
Få Intego - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.intego.com/specialerbjudande
Lämna recension om Intego
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
Få Intego - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.intego.com/specialerbjudande