Topp10Antivirus

McAfee-recension

-
Erbjudandet är inte tillgängligt
Vårt omdöme: "Sammantaget består McAfees primära värde i det breda utbudet av tjänster och funktioner det erbjuder, som samtliga kombineras för att skapa en prisvärd och tillämplig lösning för storskaliga, fler-enheters planer som drar nytta av att använda samma säkerhetsprogramvara."
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande

Företagets bakgrund

McAfee grundades 1987 av John McAfee och växte snabbt till att bli en av världens största leverantörer av antivirusprogram. När det utvecklade sina programvaru-sviter och antivirusmetoder växte företagets popularitet till den punkt där det köptes av Intel 2011. Sedan dess har det anslutit sig till Intel Security Division och fortsatt att växa och expandera sina produkter för att utvecklas i den digitala marknaden.

Utmärkelser och priser

Sedan starten har McAfee Antivirus fått flera utmärkelser från välrenommerade testkällor och recensenter av antivirusprogram.
McAfee Antivirus har tilldelats Endpoint Protection Awards från AV-Comparatives, ett företag som är specialiserat på att testa antivirusprogram. Från AV-Test vann det en utmärkelse för högsta betyg inom användarvänlighet.

McAfees utmärkelser och erkännanden slutar inte där; år 2018 emottog de Tech Innovator Award för Endpoint Security från CRN och ett Leader Award från G2 i Endpoint Protection år 2016.

Allt detta bekräftar att McAfee Antivirus skyddande förmågor är både utmärkta och effektiva. Dess betyg för prestanda är inte lika högt som dess skyddande förmågor, men bredden av täckning som erbjuds av McAfee-paketen gör det till ett utmärkt köp för hem med multipla enheter och många användare.

Säkerhetsfunktioner

Samtliga utav McAfees funktioner för antivirus och avsökning nås genom ett centralt, användarvänligt gränssnitt där du kan göra inställningar, se mätdata kring prestanda och skadliga filer på datorn samt övervaka internetaktivitet och data.

Programvarans antivirus-aspekt uppdateras konstant genom djupgående avsökningar över internet, vilka bidrar till datorns brandväggsdatabas. Brandväggen förbereds sedan för att hålla skadliga filer borta från datorn och varna dig innan du släpper in någonting annat för att säkerställa att du inte av misstag tillåter en nedladdning som innehåller skadlig kod. I händelse av att ett virus blir nedladdat kan McAfee skanna din dator och radera den skadliga filen, eftersom programmet vet hur viruset ser ut.

När det blev dags att genomföra oberoende tester från AV-Test.org, ett testcenter som jobbar med att hitta de bästa antivirusprodukterna, så fick McAfee högsta betyg både inom kategorierna "användarvänlighet" och "skydd" - 6 av 6 möjliga. För prestanda fick programmet 5 av 6, nästan perfekt. Detta visar att McAfee leverera ett utmärkt skydd från virus med ett effektivt, enkelt kundgränssnitt.

Från AV-Comparatives, ytterligare en organisation som testar antivirus, fick McAfee Antivirus priser och utmärkelser för kategorier inom reellt skydd, prestandatester och skydd mot skadlig programvara samt borttagning. Det fick dock inte priser i falskt-alarm tester.

Från NSS Labs blockerade McAfee slutligen 98,38 procent av attackeran i deras testrapport: ett fantastiskt betyg vid holistiska skyddsbetyg för antivirus.

Ytterligare funktioner

McAfees licenspaket levereras även med skanningsverktyg och optimeringsprogram som hjälper dig att ställa in din dator för högsta prestanda. Dessa fungerar genom att identifiera onödiga filer eller skräpfiler som redan finns i datorn, vilket kan sakta ner processer eller genom att identifiera bakgrundsprocesser som tär på datorns resurser men som inte ger någon fördel.

McAfee erbjuder även en funktion för permanent borttagning, som tillåter användare att radera känsliga filer som de inte vill sprida av misstag. Detta är ett värdefullt verktyg för att förhindra identitetsstöld.

Användarvänlighet och prestanda

McAfees användargränssnitt är en intuitiv kontrollpanel som nås via skrivbordet eller aktivitetsfältet och möjliggör total kontroll av programvarans processer via en organiserad meny. Från den här menyn kan du starta skanningar, rikta in dig mot specifika filer, beställa uppdateringar eller köpa ytterligare programvara via McAfees webbplatslänkar.

När det gäller prestanda presterar McAfee mycket bra i tester. Dess belastning på datorns hastighet och styrka märks mest när det genomför en avsökning av hela systemet, men märks i övriga fall över huvud taget inte. Brandväggen, det huvudsakliga sättet på vilket den skyddar mot virus, belastar inte datorn under daglig användning.

McAfee skyddar mängder av enheter och erbjuder en stor variation inom funktionaliteten och möjlighet att finjustera, scanna och optimera din dator eller mobila enhet. Detta gör McAfee till ett överlägset val för de med flera enheter och olika säkerhetsbehov eller fokus.

Antal licenser och paket

McAfee har olika paket som kommer med ett varierande antal licenser och funktioner.

Kundsupport

McAfee erbjuder community forum där användarna kan hjälpa varandra eller bilda kollektiva åsikter om mjukvaran för återkoppling till McAfees utvecklare. Dessutom är kundsupporten alltid tillgänglig på en mängd olika sätt: chatt, telefon eller e-postsupport går att nå med ett par klick. Faktum är att McAfee har skapat en helt ny och otroligt effektiv virtuell tekniker som hjälper användarna vid vanligt förekommande problem.

Slutsats

McAfee Antivirus är en väldesignad produkt som erbjuder några av de bredaste utbuden av tjänster och funktioner för hemmabruk, speciellt för hem med flera olika enheter. McAfees smarta gränssnitt gör att användarna kan använda programvaran enkelt och utan frustration. Prestandan är väl godkänd med tanke på det djupgående skydd programmet erbjuder datorer eller enheter.


McAfee jämför funktioner

Individuell
Flera enheter
Hushåll
Skydd för 1 enhet
Skydd för 5 enheter
Skydd för 10 enheter
Prisvinnande antivirus
Lösenordshanterare - 5 licenser
Prestandaoptimering
Krypterad lagring
Kostnadsfri teknisk support
Säker webb-surfing
Flera plattformar, flera enheter - 5 / 10 enheter
Safe Family
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande
Lämna recension om McAfee
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
McAfee användarnas recensioner
  • “McAfee är bra. TotalAV är bättre!“
  • “I den här versionen fungerar allt smidigare! Rekommenderas starkt.“
  • “"Ett måste! Denna programvara skyddar dig verkligen mot virus, adware etc. Ett tips för alla: Installera aldrig 2 antivirusprogram. Jag vet inte varför, men om du gör det, så hjälper antivirusprogrammen!"“
  • “Super bra! Jag hade två virus och det räddade mig.“
  • “TACK!!! Jo jag hade ett virus som öppnade en webbsida varje gång jag startade datorn...men nu är det borta, tack (^_^)“
Få TotalAV - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.TotalAV.com/Specialerbjudande