Topp10Antivirus
Upplysningar om annonsörer
Bitdefender

Bitdefender-recension

9,3
Mycket bra
Vårt omdöme: "Överväg Bitdefender om ditt mål är oöverträffad prestanda och användarvänlighet. Oavsett vilken enhet eller vilka enheter du använder för närvarande så finns det en produkt som passar dina specifika behov."
Få Bitdefender - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.bitdefender.se/specialerbjudande

Företagets bakgrund

BitDefender är ett privatägt företag som grundades 2001 av Florin Talpes i Bukarest, Rumänien. BitDefender har stadigt gått upp i ledningen under de senaste åren. År 2018 levererade de antivirusprogram till över 500 miljoner användare globalt. Dessutom ligger de på femte plats från och med 2018 i den globala rankingen för leverantörer av antivirus till Windows.

Utmärkelser och priser

BitDefender mottar industrins utmärkelser och erkännanden år efter år. För att nämna några av deras senaste priser så fick de flera Advanced+ utmärkelser från AV-Comparatives förra året. Dessa utmärkelser inkluderade en utmärkelse för verkligt skydd och en annan för skydd mot skadlig kod. AV-Test har också prisbelönt dem flera gånger, för bästa prestanda och bästa skydd. Dessa är bara några av de många priserna som BitDefender har vunnit för sina antivirusskyddspaket.

Värt att nämna är att BitDefender vann priset "årets produkt" av AV-Comparatives efter att ha regelbundet vunnit utmärkelserna Advanced+ inom kategorierna verkligt skydd, skydd mot malware, prestanda, borttagning av malware och falska alarm. BitDefender har kammat hem den här utmärkelsen två gånger.

Säkerhetsfunktioner

Som med de flesta antiviruspaket erbjuder BitDefender en gratis version samt premiumversioner. Den fria upplagan innehåller de grundläggande förutsättningarna för antivirus: Skydd mot hot och ransomware, liksom förebyggande av webbattacker, vilket hindrar dig från att besöka skadliga webbplatser. För funktioner som föräldrakontroll, brandvägg och filkryptering måste du uppgradera till ett av premiumpaketen.

BitDefender överträffar de flesta antivirusprogrammen när de kommer till skydd mot skadlig kod. I en tredjeparts-testning utförd av AV-comparatives fick BitDefender högsta betyg när det handlar om att blockera oönskade attacker.

Vid sidan om utmärkelserna så bör man även nämna de tredjeparts-laboratorier som testar antivirusprogramvara samt betygen som BitDefender kontinuerligt erhåller.

Om jag skulle summera detta med ett par ord så vore det att BitDefender fortsätter att förbluffa.

Utöver "årets produkt" från AV-Comparatives som nämnts ovan så har BitDefender även tilldelats en AAA-certifiering från SE Labs och erhållit de högsta möjliga testbetygen från MRG-Effitas, en organisation som testar effektivitet. AV-Test Institute, som också testar och betygsätter antivirus, använder ett poängsystem. BitDefender fick högsta möjliga poäng med sina 6 poäng på varenda kategori som testade.

Ytterligare funktioner

Som nämnts ovan har BitDefender föräldrakontroll, men den här funktionen är endast tillgänglig inom premiumpaketen. De paketen innehåller även webbkamera-skydd och en brandvägg.

Mellan-paketet från BitDefender är ett omfångsrikt paket som även inkluderar ett VPN. Det bör dock nämnas att den inkluderade VPN-tjänsten är begränsad till 200 MB trafik per dag och enhet. Detta gäller även de dyraste paketen.

En helt klart unik funktion som finns tillgänglig i både mellan och premiumpaketen är något som kallas Online Banking Protection. Den här funktionen, som heter Safepay, ger dig en säker, dedikerad webbläsare genom vilken du kan göra all din shopping eller dina bankärenden.

Användarvänlighet och prestanda

BitDefender har ett nytt användargränssnitt samt en säkerhetspanel som är lätt att förstå och lätt att navigera. När programmet körs i bakgrunden har det väldigt liten inverkan på systemets prestanda, så du behöver inte oroa dig för att programmet saktar ner systemet. Däremot så är det märkbart långsamt när programmet gör sin första avsökning av hårddisken efter installationen.

Antal licenser och uppgifter om paketen

Den grundläggande skillnaden mellan de tre huvudsakliga Bitdefender-paketen är att endast premiumpaketet "Total Security 2019" erbjuder skydd för Windows, Mac, Android och iOS. De övriga två paketen är endast kompatibla med Windows-datorer. Lyckligtvis är inte prisskillnaden speciellt stor så vi rekommenderar att du väljer premiumpaketet som täcker upp till fem enheter i ett år.

Här är en översikt över de olika paketen (klicka på vår länk för att få reda på mer):

Kundsupport

BitDefender gör allt de kan för att erbjuda support till sina uppskattade kunder. Till att börja med kan du söka efter svar i deras kunskapsbas samt i deras generösa avdelning med hjälpvideos.

Om du behöver en mer direkt support så har du även möjlighet att ringa eller e-posta företaget. Slutligen har de ett välbesökt forum där du kan få hjälp av andra BitDefender-användare samt support från en anställd hos BitDefender.

Slutsats

BitDefender är en enastående programvara som är extremt konkurrenskraftigt prissatt. När det handlar om säkerheten så är det väldigt liten skillnad mellan mitten-paketen och premiumpaketen. Priserna skiljer sig dessutom inte speciellt mycket mellan de två alternativen, men om du vill spara några kronor så räcker mitten-paketet mycket väl till.

Om inte annat borde recensionerna och utmärkelserna som den här produkten har erhållit övertyga dig om att BitDefender kan skydda dig och ditt hem med all internetsäkerhet som du kan tänkas behöva.


Bitdefender jämför funktioner

Bitdefender Total Security 2024 - upp till 5 enheter / 1 År
Bitdefender Family Pack 2024 - upp till 15 enheter / 1 År
Komplett dataskydd i realtid - Absolut kraft i den mest effektiva lösningen mot skadlig kod som finns idag. Automatiskt skydd som går längre än antivirus.
Avancerat skydd mot hot - Vår förbättrade beteendebaserade teknik upptäcker och blockerar avancerade hot och ransomware.
Ransomwareskydd i flera lager - Ransomskydd i flera lager för håller dina filer säkra från kryptering.
Anti-trackernytt - Håller ditt surfande privat och ger dig möjlighet att hantera spårverktyg som samlar in dina data.
Mikrofonövervakning - Hjälper dig att återfå kontroll över dina egna enheter. Använd den så kan du se vilka appar som har tillgång till din enhets mikrofon och när.
Förhindra webbattacker - Webbfiltreringstekniken säkerställer att du aldrig hamnar på en skadlig sida.
Wi-Fi Security Advisor - Ha åtkomst till ditt Wi-Fi-nätverk och routersäkerhet, oavsett varifrån du ansluter.
Säkra bankärenden online - Uträtta bankärenden och shoppa med Safepay , vår unika webbläsare som gör dina transaktioner säkra.
Hotspot-skydd - Skydda din onlinenärvaro genom att kryptera all Internet-trafik. 200 MB daglig trafik ingår per enhet.
Plånbok - Säkrar dina lösenord, kreditkortsinformation och andra känsliga data i ett cybervalv för enkel åtkomst när du än behöver dem.
Anti-phishing och Anti-fraud - Förhindra nätfiske eller onlinebedrägerier när du shoppar, gör bankärenden eller surfar.
Vulnerability Assessment - Skanna säkerhetshål och sårbarheter med bara ett klick.
Filförstöraren - Ta bort en fil för gott och lämna inga spår av att den någonsin funnits på din PC.
Webbkameraskydd - Meddelar dig när appar försöker få åtkomst till din webbkamera, och låter dig blockera otillåten åtkomst.
Privacy Firewall - Blockera intrång och filtrera din nätverkstrafik.
Safe Files - Förhindra obehöriga ändringar av dina viktigaste filer.
Föräldrakontroll - Erbjuder digital hjälp för föräldrar och extra onlinesäkerhet för barn. Logga in på distans på Bitdefender Central för att holla koll på dem.
Filkryptering - Skapa krypterade, lösenordsskyddade valv på din dator för konfidentiella och känsliga dokument.
Förhindra nätverkshot - De nya upptäcktsteknikerna för cyberhot som ingår kan analysera och identifiera misstänkta aktiviteter på nätverksnivå och blockera sofistikerade exploateringar, skadlig kod eller botnet-relaterade URL:er och intrångsattacker.
Anti-Theft - Paketerar effektivt antiförlust- och antistöldverktyg och går att nå via fjärrstyrning.
Höj hastigheten på dina enheter - Förbättra hastigheten och prestandan på dina enheter med OneClick Optimizer.
Automatiska uppgraderingar - Varje Bitdefender-produkt är designad för att uppdateras automatisk, och skydda dig mot de mest avancerade cyber-hoten på planeten. Uppgraderingar till senaste version ingår som en del av din prenumeration. På det sättet missar du aldrig nya och förbättrade funktioner, även om du är halvvägs genom din prenumerationsperiod.
Gratis onlinesupport - Vårt supportcenter är öppet året runt.
Få Bitdefender - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.bitdefender.se/specialerbjudande
Lämna recension om Bitdefender
Berätta för andra vad du tycker.
Captcha
Bitdefender användarnas recensioner
  • “Storartat! Använder Bitdefender på min dator, mycket bra antivirusprogram. Har redan skyddat mig mot en och annan skurk :)“
  • “Räddaren i nöden. Det här antivirusprogrammet är helt enkelt fantastiskt. Jag kan inte låta bli att rekommendera den här programvaran!!! Ger den därför 5 stjärnor.“
  • “Inget negativt att säga om den. Jag älskar den. Det gör vad den ska, och har ännu mer att erbjuda. Fungerar bra!“
Få Bitdefender - Skydda din dator
Skydda din dator från virus, hackare och cyberattacker
www.bitdefender.se/specialerbjudande