Topp10Antivirus

Bästa antivirusprogrammen för Mac

Om du äger en Mac och vill veta vilka antivirusprogram som erbjuder det bästa skyddet, så har du kommit till rätt ställe. På den här webbplatsen listar vi de bästa antivirusprogrammen för Mac som finns tillgängliga under 2023. Alla produkter i den här listan har valts eftersom de är speciellt utformade för att skydda Mac-datorer och har fått mycket höga betyg beträffande identifiering och borttagande av virus och skadlig kod.

Upplysningar om annonsörer

Vår Nr 1 rekommendation | Förstklassig säkerhet och specialerbjudande
Spara 84 %
up1
TotalAV

Vår övergripande vinnare - Antivirus-teknologi i världsklass.

 • De populäraste nya antivirusprogrammen
 • Bästa skyddet mot virus, phishing och ransomware
 • Extrafunktioner som brandvägg, VPN och mycket mer
 • År 2023 rankades TotalAV som nummer 1 i AV-TEST branschtestresultat
TotalAV Pro 2023 specialerbjudande: SPARA 84 % i rabatt idag!
9,8
Bäst för Mac
1 250,00 kr
Från 200,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
TotalAV Pro 2023 specialerbjudande: SPARA 84 % i rabatt idag!
Spara 65 %
2
Intego

Förpackad med funktioner och tillförlitlighet som är speciellt gjord för Mac: s operativsystem

 • Exklusiv säkerhet för Apple-produkter sedan 1997
 • Brandväggsskydd för hemmet och när du är på språng
 • Mac-föräldrakontroll för att skydda barnen online
 • Rensar upp och påskyndar din Mac
9,5
Jättebra
694,99 kr
Från 245,99 kr
Besök webbplatsen
Spara 57 %
3down
Norton

Norton är ett av de mest välkända varumärkena i världen inom den tävlingsinriktade antivirusbranschen, och av en bra anledning...

 • Skydda din dator, Mac eller mobilenhet
 • Vann "Best Protection Award" från AV-TEST
 • Utlovar virusskydd (Pengarna-tillbaka garanti)
 • Bästa funktionerna för föräldrakontroll
9,4
Mycket bra
997,44 kr
Från 428,90 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 64 %
4
Bitdefender

Bitdefenders säkerhetslösningar erhåller ständigt toppbetyg från olika testcenter och publikationer över hela världen

 • PC MAG Editor's Choice - 6 år i rad!
 • Fullständig säkerhet (Windows, Android, Mac och iOS)
 • 500 miljoner nöjda användare över hela världen
 • Föräldrakontroll som ger föräldrar ytterligare onlinesäkerhet
9,0
Mycket bra
1 072,00 kr
Från 386,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
Spara 60 %
up5
Panda

De andra vill att du betalar extra för VPN. Panda Security inkluderar ett grundläggande VPN till alla. Endast detta gör det här till ett antiviruslösning som är värd att överväga.

 • Gratis VPN ingår i samtliga paket
 • Högsta skyddsnivå
 • Stilrent användargränssnitt
 • Ingen påverkan på prestandan
8,8
Mycket bra
609,88 kr
Från 243,95 kr
Besök webbplatsen
Spara 20 %
6
Avira

Avira Antivirus är ett tyskt företag med mer än 30 års erfarenhet, vilket borgar för hög kvalitet

 • Kan reparera skadade filer
 • Upptäcker omedelbart alla kända ransomware-hot
 • Lätta uppdateringar som inte påverkar systemet hastighet
 • Förstklassigt skydd mot skadlig programvara, adware och spyware
8,6
Bra
420,00 kr
Från 336,00 kr
Besök webbplatsen
Spara 70 %
7
Avast

Avast ger din dator ett bra skydd och innehåller flera viktiga säkerhetsverktyg som håller systemet fritt från virus och hackare.

 • Utmärkta betyg i tredjeparts labb-tester
 • Mycket bra gratisversion av programvaran
 • E-post utan spam - håller din inkorg ren
 • Gamer-läge är ett måste om du spelar många spel online
0
829,00 kr
Från 249,00 kr
Besök webbplatsen
Tillgängligt på svenska
8down
McAfee

McAfee vann över 50 priser för virusskydd förra året

 • 30 dagars återbetalningsgaranti
 • AV-TEST betygsatte McAfee 6/6 för prestanda
 • Skyddar 325 miljoner enheter över hela världen
 • Mycket användarvänlig programvara, installation och kontroll
Erbjudandet är inte tillgängligt

Behöver Mac-datorer verkligen antivirusprogram?

Trots att Mac attackeras mindre ofta än andra plattformar som Windows, så är de inte osårbara.

Det är sant att Mac-datorer i allmänhet är säkrare än sina Windows-motsvarigheter, av två anledningar: Mac-datorer är tekniskt svårare att exploatera än Windows-datorer. Apple är mycket säkerhetsmedvetna och deras operativsystem tenderar att vara svårare att infiltrera än Windows.

Det andra skälet är att det finns färre Mac-datorer än det finns Windows-datorer. Så när det gäller Mac-datorer finns det färre mål för cyber-brottslingar att utnyttja och de är dessutom är svårare att hacka. För några sedan så var Mac-användare helt enkelt inte värda besväret.

Men, eftersom Mac-datorer blir alltmer populära så bör du som mac-ägare inte känna dig allt för säker. Hotet från skadlig kod har ökat för Mac-användare på kort tid. Upptäckta hot ökar med mer än 60% från fjärde kvartalet 2018 till första kvartalet 2019. Adware blir också allt vanligare, med en ökning med över 200% under samma period.

Cyberbrottslingar blir allt smartare och girigare. På global nivå uppskattas det nu att cyberbrottslighet drar in mer pengar än den globala droghandeln!

Så riskerna blir allt högre, vilket är anledningen till att du behöver skydd. Som ett resultat är cybersäkerhet viktigare än någonsin, och ett bra antivirus är det bästa stället att börja på, om du vill känna dig säker online.


Hur antivirusprogram skyddar dig på nätet

Det är otroligt att så många människor ser det som självklart att använda ett säkerhetsbälte eller en cykelhjälm, samtidigt som de spenderar timmar på att besöka alla möjliga typer av hemsidor utan ett rimligt antivirusskydd.

Ett heltäckande antiviruspaket håller din Mac fri från malware och kommer göra att datorn körs snabbare, samtidigt som du skyddas från ransomware, phishing eller andra attacker på dina privata filer och foton.

De bästa antivirusprogrammen för Mac som vi rekommenderar ovan körs i bakgrunden utan att sakta ner ditt system. Du kommer oftast inte ens märka att de finns där, när de skyddar dig och håller datorn säker från de vanliga hoten: virus, trojanska hästar, maskar och andra typer av malware.

Förutom skydd från malware så ska en bra säkerhetssvit även ge dig integritet och säkerhetsfunktioner såsom två-vägs brandväggar, skydd för sociala medier och föräldrakontroll, för de som har barn.


Borde jag skaffa ett gratis Mac antivirus?

Det finns färre antivirusprogram tillgängliga till Mac än för windows, men trots detta är det alltid bättre att installera ett gratis antivirus än inget alls.

Med det sagt så finns det några uppenbara fördelar med att skaffa en betald säkerhetssvit. Ett gratis antivirusprogram erbjuder dig inte en brandvägg, VPN för att skydda din säkerhet, ständiga säkerhetsuppdateringar i realtid, föräldrakontroll, automatisk säkerhetskopiering av data och e-post- och ransomware-skydd.

Precis som med allt annat så får du var du betalar för. Om du vill surfa på webben utan att behöva oroa dig för din säkerhet så rekommenderar vi starkt att du spenderar en liten summa på den bästa säkerheten för din Mac.

De betalda versionerna erbjuda ofta årliga abonnemang som kostar mindre än 500. Om du fortfarande är osäker så har vi just nu ett specialerbjudande på Intego - vår favorit när det kommer till Mac-antivirus. Du kan köpa den fullständiga skydssviten för endast 200 kr (nedsatt från 500 kr! Detta är 60% rabatt som du kan få nu via vår länk.

Du skulle inte lämna din dörr olåst på natten. Din Mac och iPhone behöver också de bästa låsen för att skydda dig. I slutändan så är det mycket enklare att förebygga en attack än att städa upp efteråt, när skadan redan är skedd.

Vanliga frågor (FAQ)

Kan Mac-datorer få virus?

I motsats till vad många tror kan Mac-datorer få virus och andra typer av skadlig kod. Inte bara det, din Mac kan dessutom bli hackad! Det enda skälet till att det är mindre vanligt med hackning bland Mac-användare är att mac-datorer är betydligt ovanligare. Rent ekonomiskt är det mer logiskt för hackare att fokusera på Windows-användare, som står för nästan 90% av marknaden, jämfört med Mac-användare som står för 10%.

Har inte Mac redan ett inbyggt antivirus?

Ja, men precis som Windows Defender är det i bästa fall grundläggande. XProtect kan bara "upptäcka" en handfull filer som Apple har identifierat som skadliga. Om ett hot inte ingår i Apples specifika lista, till exempel en nätfiske/ransomware-attack, kan din Mac inte skydda dig.

Men en enkel återställning tar väl bort virus, eller?

För det första handlar detta inte om en enkel omstart. Du måste göra en fabriksåterställning, vilket innebär att hela hårddisken raderas och därmed även dina filer. Det finns dock ingen garanti för att det kan ta bort alla spår av virus och skadlig kod. Ditt bästa alternativ? Det gamla ordspråket "förebygga är bättre än att bota" gäller här, så det är bättre att skydda din Mac med ett bra antivirusprogram.

Ansvarsfriskrivning

Topp10Antivirus.se tillhandahålls besökarna som en kostnadsfri tjänst. Vi kan komma att erhålla en provision från våra partners om du laddar ner en rekommenderad programvara via vår länk. Vi strävar efter att hålla informationen så uppdaterad som möjligt, men kan inte garantera att detta alltid är fallet.