Topp10Antivirus

Windows 7 har gått ur tiden: Så här håller du dig säker i framtiden...

Hur du går vidare från - eller fortsätter leva med - Windows 7

Mängder av PC-entusiaster älskar Windows 7. Hur kommer det sig? Därför att operativsystemet alltid har hållit sig i bakgrunden och fungerat felfritt…

Fram till idag. Den 14 januari år 2020 avbröt Microsoft sin utökade support för Windows 7. Windows 7 har alltså gått ur tiden. Dessutom så kommer det kostnadsfria antivirusprogrammet Microsoft Security Essentials ej längre att stödjas.
Detta innebär så klart inte att din PC kommer sluta fungera. Microsoft drar inte ut strömsladden ur dina enheter. Däremot så kommer Windows 7 inte längre få några uppgraderingar eller säkerhetsuppdateringar. Det innebär att din dator blir sårbar inför alla otrevliga virus som det skrivs om nästan dagligen. Om du fortsätter att använda Windows 7 - något som en fjärdedel av alla datorer gör enligt NetMarketShare - så är det på egen risk, på ett allt mer hotfullt internet.

Vi kan hjälpa dig att hålla dig så säker som möjligt.

Så här överlever du med Windows 7 (ett litet tag till...)


Om du beslutar dig för att fortsätta använda Windows 7 efter den 14 januari så behöver du vidta några åtgärder:

- Uppdatera systemet med Microsoft Patch tisdagsrelease för januari 2020. Detta är den sista chansen att se till att operativsystemet och tillhörande Windows-programvara är så säker som möjligt.

- Avinstallera webbläsaren Microsoft Internet Explorer, som innebär en enorm säkerhetsrisk. Ladda ner Google Chrome eller Mozilla Firefox i stället.

- Skippa Microsoft Office och alla dess delar, såsom Word, Excel eller Outlook. Gå över till Googles office-svit eller LibreOffice. Testa Gmail eller Thunderbird som ersättare av e-postklienten Outlook.

- Stäng av Java i dina webbläsare.

- Stäng av Adobe Flash Player i dina webbläsare.

- Installera något av de bästa antivirusprogrammen. Microsoft kommer sluta utveckla sin egen antivirusprogramvara för Windows 7, Microsoft Security Essentials, så du kommer behöva använda en ersättare.

För att sammanfatta: Uppgradera till Windows 10 snarast möjligt och skaffa ett bra antivirusprogram oavsett.

Att spara 200-400 kronor om året genom att hoppa över antivirusprogrammet kan bli ett dyrt misstag om du blir infekterad med virus som äventyrar din integritet och värdefulla data.

Utan ett bra antivirusprogram så blir din gamla dator med Windows 7 är ett öppet mål för alla hackers på planeten.
Fortsätt direkt till:
BÄSTA ANTIVIRUSPROGRAMMEN
    Separator
    BÄSTA ANTIVIRUSPROGRAMMEN 2024