Topp10Antivirus

Tror du att din Mac inte kan drabbas av virus? Läs vidare...

Apples datorer har ett rykte om att vara säkrare än Windows-datorer, men de är inte immuna från alla virus och skadliga programvaror.

I takt med att allt fler Apple-produkter säljs så blir den målgruppen allt mer intressant för hackare. Detta ökar sannolikheten att virus skapas specifikt för att skada Mac-datorer. Det är därför fullt rimligt att överväga ett antivirusprogram om du äger en Mac.
Vi har redan sett en stor ökning av skadlig kod riktad mot Mac-datorer, vanligen i form av irriterande pop-up-annonser eller mjukvara som gör oönskade ändringar i inställningarna, eller som får andra program att krascha.

Detta är dessutom långt ifrån det värsta som hackare kan utsätta dig för. Till och med Mark Zuckerberg och FBI-chefen James Comey täcker sina webbkameror och mikrofoner med tejp för att skydda sig från intrång från hackare.

Ett vanligt sätt för hackare att sysselsätta sig är att installera bakdörrar i infekterade datorer. Enligt en rapport som publicerades på nyhetssajten Ars Technica så innehåller sidor som Hack Forums trådar fulla med människor som jämför och utbyter bilder på människor vars Mac-datorer de har tagit kontrollen över.

Många av sätten på vilka människor blir drabbade idag grundar sig i att man luras klicka på länkar i e-postmeddelanden. Detta laddar i sin tur ner virus. Man kan även råka klicka på fejkade versioner av webbplatser, som ber dig logga in och som sedan stjäl dina inloggningsuppgifter. iPhones, iPads och till och med IoT-enheter är samtliga attraktiva mål för cyberattacker. Alla enheter som är uppkopplade mot internet löper risken att utsättas för skadlig kod som kan infektera systemet, radera och ändra filer, stjäla personuppgifter eller använda din Mac-dators resurser.

Du kan skydda din Mac. Du kan skydda din iPhone. Du kan till och med skydda varenda IoT-enhet i hemmet. Det innebär dock inte att de övriga familjemedlemmarna är skyddade, eller att de är lika uppmärksamma. Bara för att du tvekar inför att klicka på den där stora "ladda ner"-knappen så betyder det inte att din partner är lika försiktig. Och du kanske kan surfa runt på internets mörkare delar riskfritt, men det innebär inte att dina barn bör göra det.

Precis som när man kör en bil så är det inte bara din säkerhet som är det viktiga - utan även säkerheten hos dina passagerare.

Apple fortsätter att öka säkerheten i alla nya versioner av operativsystemet macOS som släpps. Men Mac-datorer inkluderar inte antivirus eller anti-spywareprogram, däremot så har de en inbyggd brandvägg som blockerar attacker från cyberbrottslingar på nätet.

Slutsatsen är följande: Mac-datorer är säkrare än PC, men skaffa ett bra antivirusprogram ändå.

Att spara 200-300 kr på att inte investera i det bästa antivirusprogrammet kommer stå dig dyrt om du blir infekterad av otrevliga virus som hotar din integritet och dina värdefulla dokument.

Din Mac riskerar att bli ett öppet mål för alla hackare på jorden (och under jorden) utan ett bra antivirusprogram.
Fortsätt direkt till:
BÄSTA ANTIVIRUSPROGRAMMEN
    Separator
    BÄSTA ANTIVIRUSPROGRAMMEN 2024